30 Kasım 2011 Çarşamba

13.Gün (24.08.2011 - Barcelona)


Yazım Yeri ve Tarihi: 28.08.2011 Barcelona - Cerbere Treni saat 18:08

Gece 01:00 civarı şöyle bir uyandım sahilde... Bizimkiler yoktu etrafta. Baktım bi grup hemen aşağı tarafımızda gitarla şarkı söylüyor bir yandan şarap içiyor. Ne garip bi uyanış bu dedim içimden. Gözünüzü açıyorsunuz ve sahilde tek başınızasınız. Gecenin bir vakti, yabancı bir ülke, şarkı söyleyen Fransızlar... Tekrar kapadım gözlerimi, tabi telefonun saatini de 05:00'e kurmuştum, treni kaçıramazdık. Saat çaldığında bu sefer diğerleri etrafımda uyuyordu. Hep beraber kalkıp gara doğru yol almaya başladık o saatte.. Gara vardığımızda trenin kalkmasına daha 20 dakika falan vardı. Dördümüz bir baka oturmuş kafaları koymuştuk. Sonra uyandığımızda  trenin kalkması için 1 dakika falan kaldığını fark ettik. Çantaları nasıl aldık, trene nasıl koştuk inanamazsınız. Perona gidebilmek için merdiven inmemiz gerekiyordu ama sadece yukarı doğru çıkan bi yürüyen merdiven vardı etrafta. Başka merdiven arayışına girsek o treni kaçıracaktık ve yukarı çıkan merdivende sırtımızda koca çantalarla aşağıya indik üçümüz de. Allahtan bizim gibi son anda trene koşanlar vardı ve kompartıman görevlisi tutmuştu kapıyı onlar için. O sırada biz de son saniyesinde yetiştik trene. Yoksa bir gün daha beklerdik Nice'te :).



4-5 aktarma ile Barcelona'ya gidiyorduk. Bıkmıştım artık aktarmalardan uzun yollardan. Bir gün çıkardığımız tren listesine göre 1-2 saat daha erken varmış Barcelona'ya. Saat 20:00 civarı falandı. Nice'te tanıştığımız iki Türk arkadaşla ayrıldık burada. Her neyse, şimdi bi problemimiz vardı. Haritamız, kalacak yerimiz yoktu. Ayrıca tursit information da kapanmıştı Barcelona'da. Hava da kararıyordu. Yorgunluk da vardı ve en iyisi bi hostel bulalım dedik. Garın çevresini dolanmaya başladık ve bi hostel bularak girdik fiyat sorduk. Banyosuz 25 euro dedi bize çalışan kadın. Başka yerlere bakalım dedik çıktık dolandık sokaklarda ama hiç hostele rastlamadık başka. Gidelim garda takılalım dedik hala geceyi nasıl geçireceğimize dair fikrimiz yoktu. Gece 01:00'e kadar garda takıldık, en sonunda kapatıyoruz diye çıkardılar bizi. Görevliye dışarda güvenli nerde kalabiliriz diye sorduk o da ilerde bi yerde konser olduğunu, en azından orasının kalabalık olduğunu ama gürültüden pek uyuyamayabileceğimizi söyledi. Gittik bulduk orayı cidden çok gürültülüydü. Açıkçası ortam da pek tekin değildi, dolaşan tipler falan filan güven vermedi bize.

Oradan kalktık ne yapalım diye dolaşırken Barcelona Sants garının üstünde bulunan otoparka çıkan bi merdiven olduğunu fark ettik. Gayet de sessiz sakin görünüyordu. Çaktırmadan çıktık oraya ve görülmemeyi umarık tabi ki :). Köşeye bir yere serdik matımızı ve yattık. Şansımız yaver gitmişti ve uyumak için hem güvenli hem de bedava bir yer bulmuştuk! Yorgunluğa daha fazla dayanamadık ve yattık uyuduk :).

Harcanan Para: 0.80 su + 1 euro hamburger = toplam 1.8 euro

14. günü okumak için tıklayınız...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder