27 Ekim 2011 Perşembe

1. ve 2. Gün Roma - Napoli - Roma

İnterrail'de 4. günümde yazmaya başladığım bu günlükte yazmakta neden geciktiğimi anlatmaktan daha fazlası olacak. Gecikmemin sebebi yanımda günlük tutacak bir defter vs getirmemiş olmamdı. Dördüncü günümde her zaman alışveriş yapmış olduğum Termini garı alt kat ve sağ köşesinde bulunan "drugstore conad" markette ucuz defter bulmamla artık günlük yazmaya başlayabileceğimi anlamış oldum. Her neyse bu kısmı uzatmayalım ve ilk 3 günü kısaca özetlemeye çalışayım.

1.GÜN (12.08.2011 ROMA)

İstanbul Sabiha Gökçen havaalanından 12:05'te kalkan uçağım 15-20 dakikalık rötar nedeniyle saat 14:20 civarı Roma'da oldu. Tabi burası Türkiye'den 1 saat geri olduğu için burada saati 13:20 olarak düşünebiliriz. Uçakta benim gibi genç ve gezmek için gittiği belli olan kişiler vardı. Kimisi grup halinde, kimisi ise yalnızdılar. Ancak hiç biri ile uçakta bi muhabbetimiz olmadı. Ben zaten uçakta şans eseri tek başıma oturmuştum koltukta ve ilk bir kaç güne hazırlık yapmam gerektiğini düşündürdü bu yalnızlık bana. Her neyse, pasaport işlemleri çabuk ve sorunsuz geçti 2 dakika bile sürmedi ama bu süreçte sürekli aklımda "acaba bir terslik çıkar mı?" gibisinden düşünceler vardı. Kontrolü geçtikten sonra yapmam gereken Termini'ye ulaşmak ve kendime bir hostel bulmaktı. Havaalanındaki tren istasyonunu bularak Termini'ye giden treni sordum ve 15 euro dedi. Ancak daha sonra öğrendim ki çeşitli otobüsler vs 6-7 euroya şehir içine kadar gelip bırakıyorlarmış.

Macera Başlıyor

Evet interrail maceram başladı hatta son buldu ve iki aya yakın zaman da geçti bile. :) Fakat gerek üşengeçlikten gerek başka sebeplerden dolayı gezi sırasında tuttuğum günlüğü daha yeni aktarabiliyorum bloga. :)

Öncelikle bayağı uzun bi günlük olacak sanırım bu nedenle her günü ayrı ayrı başlıklar altında yazmayı düşünüyorum. Hem okunması da kolay olur sanırım..

Tabi yazıya başlamadan önce interrail biletimi ve çantama kaç para verdim onları yazmam lazım. İnterrail bileti 22 gün sınırsız aldım ve maalesef yükselen kurdan dolayı 815 tl'ye geldi. Ancak gençtur şirketinde kredi kartına 5 taksit yapıldığından biraz rahatlattı o beni.

Çanta ise Ankara'da Ülküalan Pasajından 70 ltlik 90 tl'ye aldım. İdare etti çanta sorun çıkarmadı markası eye mountaineer merak edenler için...

Neyse fazla uzatmadan başlayalım yazıya.